Президентът Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и

...
Президентът Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и
Коментари Харесай

Володимир Зеленски призова от Харков Байдън и Си Цзинпин да се присъединят към срещата на върха за мир

Президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога през днешния ден се обърна към президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и китайския водач Си Цзинпин  да вземат участие в неговата среща на върха за мир, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна се надява да притегли допустимо най-вече страни на водените от Киев договаряния в Швейцария идващия месец, ориентирани към сливане на международното публично мнение върху това по какъв начин да се спре войната и да се окаже напън върху съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975, който не е поканен.

Зеленски приказва в североизточния град Харков, в овъглените остатъци на печатница, която беше разрушена в четвъртък при съветски ракетен удар. Той съобщи, че ще участват повече от 80 страни.

Но не беше ясно дали Байдън ще бъде там, както и Пекин, който поддържа тесни връзки с Москва, не е споделил дали ще участва.

" Обръщам се към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания на Глобалната среща на върха за мир - президента Байдън, водач на Съединените щати, и към президента Си, водач на Китай ", сподели Зеленски.

" Моля ви, покажете своето водачество в напредъка на мира – на същински мир, а не просто пауза сред ударите.

Зеленски добави, че срещата на върха ще " покаже кой в света в действителност желае да постави завършек на войната ".

В своя кротичък проект Киев приканва за цялостно евакуиране на съветските войски и възобновяване на интернационално приетите граници  на страната.

Москва не счита това за допустимо.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР